Edicions 62
Libro ebook El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya, M. Àngels Cabré
Publisher: Edicions 62
Collection: Llibres a l'Abast
Language: Catalán
Price in book ePub
: 9.99 (9.99)
ePub with Adobe DRM
Publishing year: 2020
Size: 0.49 Mb
Copy No
Printing No
ISBN: 9788429778441
FAVORITE Uncheck
BOOK DESCRIPTION
COMMENTS

Breve descripción de El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya

El feminisme a Catalunya no va néixer ahir. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d altres.

El llarg viatge de les dones recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Les seves reflexions van suposar un punt d inflexió, en diferents moments de la història, en la creació d una consciència col·lectiva i plural a favor dels drets de les dones a casa nostra.

Aquesta antologia constitueix, doncs, una breu història del feminisme català. Un llibre que posa en valor les aportacions del passat i que permet conèixer tant la nòmina canònica com la més desconeguda de les dones que han nodrit el pensament i el moviment feminista a Catalunya. Perquè per entendre els avenços presents i fixar els reptes futurs cal saber d on venim.

Qué se dice de El llarg viatge de les dones. Feminisme a Catalunya o M. Àngels Cabré

Comments about the book
Your rating:
Rating:
Comment:
To participate you need to be registered from here
Privacity | Terms website use | CONTACT
2000-2020 © Powered by Global Content Manager