U. Valencia
Libro ebook Els valencians, poble d'Europa, Joan Alfred Martínez i Seguí, coord., August Monzon i Arazo, coord., Francisco Javier Palao Gil, coord.
Precio en eBook ePub
: 10 (10)
ePub con Adobe DRM
Año de edición: 2019
Tamaño: 3,92 Mb
Copia No
Impresión No
ISBN: 9788491345251
FAVORITO Desmarcar
RESEÑA
COMENTARIOS

Breve descripción de Els valencians, poble d'Europa

«Dir-nos valencians és la nostra manera de dir-nos europeus». Aquesta paràfrasi de Joan Fuster resulta ben precisa: el poble valencià, amb una identitat pròpia, forma part indestriable del mosaic de nacions que anomenem Europa. Al segle XIII, a la riba occidental de la Mediterrània el solar de les Espanyes , es constituïa el Regne de València sobre la base d una de les expressions més reeixides del pactisme medieval: la foralitat, que es perllongarà fins el 1707. El valencianisme polític, maduració del valencianisme cultural de la Renaixença, ressitua la recuperació de les institucions històriques en el marc de la modernitat i la democràcia. En l actual context global podem albirar un indefugible horitzó federal: l articulació del País Valencià dins la Unió Europea, i encara en un Estat Espanyol autènticament plurinacional. Els estudis recollits en aquest volum, pertanyents a la filosofia del dret i a altres disciplines jurídiques, així com també a la ciència política i a la història social, volen contribuir a bastir una via nacional valenciana equilibrada, justa i integradora.

Qué se dice de Els valencians, poble d'Europa o Joan Alfred Martínez i Seguí, coord., August Monzon i Arazo, coord., Francisco Javier Palao Gil, coord.

Comentarios sobre el libro
Tu valoración:
Puntuación:
Comentario:
Para participar necesitas estar registrado desde aquí
Privacity | Condiciones de uso web | CONTACTO
2000-2021© Powered by Global Content Manager