Columna CAT
Libro ebook Auschwitz: última parada (Edició en català), Eddy de Wind
Author: Eddy de Wind
Publisher: Columna CAT
Collection: NO FICCIÓ COLUMNA
Categories: Fascism & Nazism
Language: Catalán
Price in book ePub
: 8.99 (8.99)
ePub with Adobe DRM
Publishing year: 2019
Size: 0.66 Mb
Copy No
Printing No
ISBN: 9788466425933
FAVORITE Uncheck
BOOK DESCRIPTION
COMMENTS

Breve descripción de Auschwitz: última parada (Edició en català)

L any 1942 el metge jueu Eddy de Wind es va presentar voluntari per treballar a Westerbork, un camp de trànsit situat a l est dels Països Baixos. Allà va conèixer la Friedel, una jove infermera, i es van enamorar i casar. El 1943 els van deportar a Auschwitz en un tren de mercaderies, i un cop allà els van separar: l Eddy va anar a parar al Bloc 9 i la Friedel al 10, on es feien els experiments mèdics.

Quan els russos van començar a apropar-se a Auschwitz, la tardor del 1944, els nazis van decidir fer desaparèixer els rastres dels seus actes abominables. Els presoners, la Friedel entre ells, van rebre l ordre de replegar-se cap a l interior d Alemanya, en el que més tard es coneixeria com les «marxes de la mort».  L Eddy es va amagar i es va quedar a Auschwitz, on va trobar un llapis i una llibreta i va començar a escriure.

Aquesta és la seva història.

L Eddy de Wind va compondre un relat dolorós i commovedor dels horrors del camp i va analitzar i observar els comportaments de les persones ­ bones i dolentes i el que van ser capaces de fer. Va descriure Auschwitz com mai s ha fet: des de dins i amb la profunda impressió dels fets acabats de viure.

Qué se dice de Auschwitz: última parada (Edició en català) o Eddy de Wind

Comments about the book
Your rating:
Rating:
Comment:
To participate you need to be registered from here
Privacity | Terms website use | CONTACT
2000-2020 © Powered by Global Content Manager