Icaria
Libro ebook Udhërrëfyesi poetik i Shqiërisë, Manuel Montobbio
Publisher: Icaria
Language: Español
Price in book PDF
: 7 (7)
PDF with Adobe DRM
Publishing year: 2012
Size: 7.31 Mb
Copy No
Printing Yes
ISBN: 9788498884777
FAVORITE Uncheck
BOOK DESCRIPTION
AUTHOR
COMMENTS

Breve descripción de Udhërrëfyesi poetik i Shqiërisë

Guida poetike e Shqipërisë (Guía poética de Albania ) na ftontë kryejmë një rrugëtim në Shqipëri dhe nëpër Shqipërinëhistorike, kulturore dhe gjeografike. Ky rrugëtim në tëcilin autori, duke u nisur nga procesi dhe përvoja e gjallëpoetike, na afron me zemrën dhe shpirtin e Shqipërisë,dramës, miteve, universit të saj simbolik.Një udhëtim brenda dhe jashtë saj përmes pesë stacioneveapo etapave prej të cilave përbëhet Guida - Udhëzuesepoetike e Shqipërisë. Titujt e këtyre vendleximeve që tëbëjnë të ndalesh, janë mjaft domethënës dhe mbresëlënësnjëkohësisht: Tirana, Bunkerët, Burrneshat, Erërat eShqipërisë dhe Qiejt e Shqipërisë.

Udhërrëfyesi poetik i Shqiërisë obra de Manuel Montobbio

Manuel Montobbio, diplomático y doctor en Ciencias Políticas con amplia formación pluridisciplinar, ha desarrollado una doble trayectoria como diplomático y como escritor y académico. La primera le ha llevado a desempeñar diferentes responsabilidades en el Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación y a estar destinado en San Salvador, Yakarta, México, Guatemala, Tirana donde fue el primer embajador de España entre 2006 y 2011 y Andorra. La segunda, a publicar diferentes libros, entre ellos en la editorial Icaria: Búnkeres (2015), Mundo. Una geografía poética (2013), Tiempo diplomático (2012), Guía poética de Albania (2011), Salir del Callejón del Gato. La deconstrucción de Oriente y Occidente y la gobernanza global (2008) y La metamorfosis de Pulgarcito. Transición política y proceso de paz en El Salvador (1999).

Qué se dice de Udhërrëfyesi poetik i Shqiërisë o Manuel Montobbio

Comments about the book
Your rating:
Rating:
Comment:
To participate you need to be registered from here
Privacity | Terms website use | CONTACT
2000-2020 © Powered by Global Content Manager